S novým informačním systémem Microsoft Dynamics AX obslouží Baťa více zákazníků

Ostrava (březen 2018) – Společnost Baťa navyšuje podíl velkoobchodního prodeje na svých celkových tržbách s pomocí nového informačního systému od AutoCont CZ a.s. Zároveň se nemusí starat o provoz systému, protože ten je společností AutoCont kompletně outsourcován.

Společnost Baťa aktivně působí na velkoobchodním trhu s obuví. Značky bot, které lze v Česku koupit v síti prodejen Baťa, poskytuje do nabídky také lokálním prodejcům obuvi. Zákazník se tak snáze dostane k výrazně většímu množství sezónních modelů od dané značky, které bylo dosud možné koupit jen v zahraničí.

„Dosud bylo možné koupit v Česku jen omezené množství modelů z našich kolekcí. Prodávaly se v maloobchodních prodejnách Baťa a ty braly jen modely, které se jim hodily do kolekce. Díky novým aktivitám se dostupnost všech modelů pro zákazníky na českém trhu výrazně zvýší. Do budoucna by se velkoobchod měl podílet na našich celkových tržbách až deseti procenty. Nový informační systém nám umožní obsloužit rutinní činnosti a věnovat se klíčovým aktivitám rozvoje velkoobchodní spolupráce s našimi partnery,” uvádí Viktor Dohnal, manažer velkoobchodního prodeje společnosti Baťa.

Protože se jedná o novou obchodní aktivitu, Baťa potřeboval podpořit nový způsob prodeje pomocí odpovídajícího informačního systému. Pracovníci doposud zpracovávali veškerou související agendu ručně, převážně s využitím nástrojů Microsoft Office. Zákazník se proto rozhodl nasadit Microsoft Dynamics AX, který díky podpoře retailové vertikály umožní realizace velkoobchodních procesů, včetně vazby na dosavadní finanční a skladový systém zákazníka.

Silnou stránkou Microsoft Dynamics AX je oborová specializace, která umožňuje implementaci systému s vizí smysluplného a dlouhodobého řešení pro maloobchod, velkoobchod a distribuci. Informační systém Microsoft Dynamics AX je napojen na skladový modul pro příjem na sklad a výdej ze skladu a na finanční modul pro vydané faktury odběratele. Zákazník se nemusí starat o provoz systému, který je outsourcován společností AutoCont a provozován v rámci prostředí AC Cloud.

Více informací naleznete v případové studii.