GPS monitorovací systém nákladních vozidel od společnosti AutoCont

(Ostrava, červenec 2015) – Společnost MOBIS Automotive Czech se rozhodla podniknout modernizační kroky vedoucí k zefektivnění plánování a výrobního procesu pomocí sledování jednotlivých dodávek materiálu na cestě v aktuálním čase. Jako vhodné řešení odpovídající požadavkům na funkčnost byl zvolen Truck GPS monitoring system od společnosti AutoCont.

AutoCont aplikoval systém pro monitorování nákladních automobilů, jejichž aktuální poloha je přehledně vyobrazena pomocí ikon na mapě a mění barvu podle aktuálního stavu. Uživatel má možnost si vybrat mezi zobrazením naložených nebo prázdných vozidel, zobrazit SPZ, kontakt na řidiče a podobně. Aplikace dále umožňuje filtrování nákladních automobilů dle dodavatele nebo například zapnutí vrstvy zobrazující na mapě aktuální stav dopravy. Problémy s opožděnou dodávkou nebo nedostatkem materiálu tak lze řešit včas. Výrobní proces je možné efektivněji řídit s ohledem na stávající zásobu materiálu. Vše je integrováno do podnikového informačního systému.

„Díky uživatelsky přívětivému monitorovacímu nástroji se nám daří efektivněji plánovat a řídit výrobu. Pomocí sledování provozu nákladních automobilů našich dodavatelů, o jejichž pohybu, aktuální poloze, vytížení nebo přepravovaném nákladu máme dostupné informace kdykoli a odkudkoli pomocí webového prohlížeče, můžeme optimalizovat stávající zásobu materiálu, popřípadě podniknout příslušné kroky při zpoždění dodávky,“ okomentoval Son Jeong Hoon, IT department MOBIS Automotive Czech s.r.o.

Více informací naleznete v případové studii