AutoCont zahájil patnáctou sezónu s Národním divadlem

Praha (8. říjen 2014): Na začátku října byla slavnostně podepsána smlouva o partnerství mezi AutoContem a Národním divadlem. Byla tak otevřena již 15. společná sezóna. AutoCont patří mezi tradiční partnery české hlavní divadelní scény.

Spolupráce AutoContu s Národním divadlem začala v roce 1999, kdy byla společnost generálním partnerem činohry Národního divadla. Od roku 2003 má statut Partnera Národního divadla a podporuje tak všechny soubory: činohru, balet i operu. V roce 2006 a 2008 za svou mecenášskou činnost v oblasti kultury společnost získala prestižní cenu Ď.

„V roce 2015 oslaví AutoCont 25 let své existence. Z toho 15 posledních let trvá spolupráce s naší první scénou. Tak dlouhé partnerství není v dnešní době rozhodně obvyklé. Jsme však toho názoru, že stabilita a dlouhodobý výhled jsou pro podporu instituce, jako je Národní divadlo velmi důležité. Jsme hrdí na to, že výsledky a pozice na trhu umožňuje AutoContu být Národnímu divadlu takovým stabilním partnerem“ řekl Martin Grigar, předseda představenstva AutoCont Holding a.s.

„Autocont svoji tradiční podporou dokazuje zájem nejen o současné Národní divadlo, ale i o budoucnost české kultury“ doplnil doc. Jan Burian, ředitel Národního divadla