AutoCont CZ dokončil spojení se společností AG COM

(Ostrava, 1. července 2016) – AUTOCONT k 1. 7. 2016 dokončil transakci, kterou oznámil v září 2015 a na základě které se IT divize společnosti AG COM, a.s. postupně začleňovala do struktur společnosti AutoCont CZ a.s. V současné době je již spojení plně funkční a od 1. 7. 2016 fungují všechny části bývalé IT divize AG COM pod hlavičkou AUTOCONTu.

Transakce byla ukončena fúzí vyčleněné části společnosti AG COM, a.s. s nástupnickou společností AutoCont CZ a.s., při které příslušné vztahy s obchodními partnery, know-how a zaměstnanci AG COM přešli do AutoContu CZ. Integrace se týkala celkem 40 osob a dotkla se dvou částí AutoContu CZ. První pokrývá regionální obchod a realizace v oblasti Hradce Králové a okolí, ze kterého se stalo nové Regionální obchodní centrum Východ (ROC Východ). Druhá část bývalého AG COMu se stala významnou součástí divize CIT (Corporate IT Infrastructure), která má na starosti složité infrastrukturní projekty u korporátních zákazníků.

„Jsem rád, že celý proces integrace proběhl hladce, mimo jiné i proto, že firemní kultury, obchodní a realizační postupy obou společností byly velmi podobné. Jsem přesvědčen, že v rámci nové organizace nabídneme zákazníků stejně kvalitní služby jako doposud a budeme jim postupně schopni přinést další zajímavá řešení, kterými nyní nově disponujeme,“ uvedl Josef Středa, bývalý ředitel AG COM a současný ředitel ROC Východ.

„Technické spojení informačních systémů, obchodních databází, pracovních postupů a ostatní věci máme zdárně za sebou. Nyní před námi leží výzva naplnit očekávání, se kterými do transakce obě strany šly. Posledních několik měsíců intenzivní spolupráce mne přesvědčilo, že naše cíle jsou reálně dosažitelné a velmi se těším na spolupráci se všemi novými kolegy,“ doplnil Jaroslav Biolek, předseda představenstva AutoCont CZ a.s.