AutoCont jako první v ČR představil přínosy technologie Intel Unite

(Praha, březen 2016) – Nová unikátní technologie Intel Unite umožňuje pohodlné sdílení projektorů, monitorů či interaktivních tabulí v zasedacích místnostech bez přepínání kabelů mezi jednotlivými prezentujícími. AutoCont je vůbec první, kdo tuto technologii na vlastním PC v České republice dodává uživatelům.

Díky technologii Intel Unite lze při jednáních, poradách či workshopech omezit počty drátů, které je třeba v místnostech mít. Již není třeba ztrácet čas hledáním kabelů, adaptérů či přepínáním mezi účastníky a je možné získat další výhody pro sdílení dat. Účastníci jednání si mohou odkudkoli prohlížet, anotovat a sdílet dokumenty – vždy a okamžitě. Po skončení schůzky lze materiály distribuovat pomocí vestavěné funkce pro přenos souborů. V rámci schůzek je takto možné pracovat na zařízeních s Windows a Mac* OS X* a v blízké době bude možné používat i Android, Google Chrome atd.

„Jednacích místností, které je třeba spravovat, bývá často více – naše technologie tedy umožňují všechny následující úkony provádět vzdáleně: sledovat zařízení v konferenční místnosti, spravovat jejich nastavení a verze softwaru, zabezpečit je, zapínat nebo je vypínat. Vzdálená správa hubů Unite i ve vypnutém stavu je klíčovým prvkem pro zajištění vysoké využitelnosti a snížení celkových nákladů na vlastnictví (TCO),“ uvedl Petr Ulvr ze společnosti Intel.

AutoCont se stal první značkou, která na český trh PC s touto technologií uvedla. K představení této novinky došlo na konferenci „Spočítejte si, o kolik vás připraví zastaralé IT,“ pořádané společnostmi IDG a Intel v pražském hotelu City Tower, 1. března 2016. AutoContem dodávané speciální PC OfficePro 5060 má rozměry 11 x 11 x 5 cm a cenu 18 990 Kč bez DPH s předinstalovaným softwarovým hubem Unite. Licence softwaru je vázaná na PC s čipsetem pro Intel vPro s plnou podporou vzdálené správy i ve vypnutém stavu. Takto se dá ovládat a aktualizovat i více zasedacích místností z jednoho místa.

„Počítače prodávané pod naší vlastní značkou více jak 25 let stále zdokonalujeme tak, aby zákazníkům přinášely co nejvyšší užitnou hodnotu,“ říká Martin Černík, Produkt & Partner manažer společnosti AutoCont CZ a.s.