Technologické inovace AutoContu a mise v Japonsku

Ostrava (květen 2017) – AutoCont společně s několika dalšími českými firmami a institucemi, které se zabývají technologickými inovacemi, absolvoval důležitou misi do Japonska. Společně tak dali jasný signál, že to v České republice s využitím Industry 4.0 myslíme vážně.

Zástupci českých firem a institucí v dubnu letošního roku vycestovali na technologickou misi do Japonska. Během své cesty navštívili vědecko-technologické instituce v japonském hlavním městě Tokiu a ve městech Cukuba, Ósaka a Nagoya. Tématem mise byla především robotika. Mezi účastníky nechyběl AutoCont, který se již několik let zabývá problematikou Industry 4.0.

Technologická mise představila japonským institucím český pokrok v řešeních pro Industry 4.0, v oblastech jako jsou strojové vidění a rozpoznávání obrazu, umělá inteligence, autonomní mobilita, kolaborativní roboty či multiagentní systémy. Cílem bylo nabídnout spolupráci jak významným japonským výzkumným institucím, tak průmyslovým gigantům jako jsou společnosti Mitsubishi a Toyota.

„Z mise si přivážím řadu námětů pro výzkum a vývoj se záměrem vybudovat laboratoř v rámci CIIRC i pro možnosti financování této aktivity. Během cesty se nám podařilo navázat řadu kontaktů, které chceme rozvíjet a využít v budoucnu,“ upřesňuje Jan Matuš, ředitel divize Enterprise Solutions & Applications ve společnosti AutoCont.

Informace o řešeních a službách AutoContu připravených pro Industry 4.0 naleznete na www.acindustry.cz.