Webový portál IQLANDIA pomáhá popularizovat vědu

(červenec 2014, Ostrava) AutoCont úspěšně zrealizoval dodávku velmi specifické sady řešení obsahující responsivní webovou prezentaci, rezervační systém a informační kiosky ve vědeckém centru IQLANDIA.

Společnost IQLANDIA o. p. s. si klade za cíl popularizovat vědu mezi širokou veřejností a srozumitelně přiblížit technické a přírodovědné obory. IQLANDIA je supermoderní science centrum s 3D planetáriem a čtyřmi stovkami originálních interaktivních exponátů. AutoCont zde úspěšně vytvořil a implementoval řešení zastřešující webovou prezentaci science centra, rezervační a informační systém i softwarovou podporu exponátů.

Webová prezentace IQLANDIA postavená na technologii Kentico CMS 7 edice Ultimate, která zajišťuje responsivní rozhraní webu optimalizované pro všechna mobilní zařízení. Prostřednictvím rezervačního systému si mohou zákazníci zajistit prohlídku science centra. Návštěvníkům je umožněna interakce s vystavenými exponáty pomocí informačních kiosků, které zobrazují interní část webového portálu s návody k exponátům, které jsou s implementovaným systémem propojeny prostřednictvím webových služeb.

AutoCont získal certifikace Gold Partner společnosti Kentico Software, což mu přináší řadu výhod při implementaci moderních webových a portálových řešení.

„Díky spolupráci se společností AutoCont se nám podařilo ve velmi krátkém čase úspěšně realizovat všechny klíčové části řešení a otevřít tak science centrum IQLANDIA v požadovaném termínu. Spolupráce přitom byla vždy na vysoké profesionální úrovni, oceňujeme zejména vstřícné jednání a aktivní přistup při řešení obtížných situací,” dodal Mgr. Pavel Coufal, ředitel společnosti IQLANDIA o.p.s.