Tiskové zprávy - 2011

AutoCont získal ocenění v soutěži EGOVERNMENT THE BEST 2011 – KPMG

Praha (prosinec 2011) – V letošním ročníku soutěže Egovernment THE BEST 2011 – KPMG získala společnost AutoCont v kategorii projekty měst třetí místo za projekt Technologické centrum a Vnitřní integrace městského úřadu Jičín.

Microsoft Lync v hostované podobě nabízí AutoCont již i v rámci služeb Profi Komunikace a IT 365

Ostrava (listopad 2011) - V rámci služeb Profi Komunikace a IT365 poskytuje AutoCont nově zákazníkům produkt Microsoft Lync. MS Lync je nástupcem videokonferenčního systému MS OCS (Office Communicator + Live Meeting), který byl až dosud v AutoContu využíván. Jedná se o ucelené řešení pro rychlé zprávy, audio/video a webové konference v bohatším a jednodušším prostředí. AutoCont toto řešení nyní nabízí v cloud neboli hostované podobě.

ČEZ ICT Services bodoval v soutěži ITSM projekt roku

Praha (listopad 2011) – V rámci konference itSMF Czech Republic s podtitulem „Jak vtáhnout byznys do řízení IT“, která se konala dne 9. listopadu 2011v Praze, byli vyhlášeni vítězové soutěže o nejlepší projekt z oblasti IT Service Managementu. ČEZ ICT Services a.s. získal druhé místo s projektem Integrace dohledových systémů a CMDB , který jako generální dodavatel realizoval AutoCont CZ a.s.

Společnost BE Group Logistics CZ s.r.o. úspěšně přešla na centrální informační systém MS Dynamics AX

Praha (21. listopadu 2011) – Společnost BE Group Logistics CZ s.r.o., jako další firma z mezinárodní skupiny BE Group, bezproblémově přešla na jednotný podnikový informační systém Microsoft Dynamics AX. Díky němu je komunikace mezi jednotlivými společnostmi skupiny snadnější, zjednodušila se tvorba reportů a analýz a zoptimalizovalo se využívání zdrojů skupiny. Partnerem této úspěšné implementace se stala společnost AutoCont CZ a.s., která je, jako subdodavatel firmy Logica Švédsko, garantem projektu pro Českou a Slovenskou republiku.

Microsoft předal ocenění partnerům MS Dynamics

Ostrava (říjen 2011) – Koncem října proběhlo v Praze slavnostní předání ocenění partnerům Microsoft Dynamics. Mezi oceněnými byla i společnost AutoCont, která získala hned dvě celosvětově významná ocenění.

Odborníci varují před stále častějšími krádežemi dat z mobilů a tabletů

Praha – Jeden ze tří uživatelů mobilních telefonů ukládá do mobilního zařízení citlivá firemní data, které obsahují informace o firemních nákupech, firemní prezentace a plány. Polovina uživatelů si do telefonu zapisuje PINy a přístupová hesla k bankovním účtům, což ukazuje rozsáhlý výzkum společností McAfee, AutoCont a Commservis.com. Odborníci upozorňují, že lidé si neuvědomují, jakému riziku se vystavují.

Komunikace úřadu s občany města Jičín bude efektivnější a na vyšší úrovni díky eGovernment

Praha (12. září 2011) – Efektivní pořizování vstupních dat, zvýšení transparentnosti výkonu veřejné správy vůči veřejnosti a v jeho důsledku zkvalitnění a zefektivnění vlastní činnost úřadu. To vše se povedlo díky realizaci projektu eGovernment pro Městský úřad Jičín.

AutoCont představuje nový elektronický katalog produktů a B2B nákupní portál muj.autocont.cz

(Ostrava, září 2011) – Společnost AutoCont spouští na konci léta nový elektronický WebKatalog produktů a B2B nákupní portál Můj AutoCont, který je určen pro stávající i nové zákazníky.

Základní školy ve Slezské Ostravě vstupují do nového školního roku se špičkovou výukovou technikou

(Ostrava 27. srpna 2011) – Všechny základní školy městského obvodu Slezské Ostrava získaly díky dotacím z Evropské unie moderní vybavení učeben. Žáci využívají nejmodernější jazykové laboratoře, interaktivní tabule nebo vybavení fyzikálních a chemických laboratoří. Celý projekt, který byl realizován na jaře a v létě tohoto roku, zajistila společnost AutoCont a dostala školy na úroveň škol ve vyspělých státech Evropské unie. Po prázdninách tak děti plně využijí tohoto moderního vybavení.

Jiří Borej business development managerem za AutoCont

Praha (srpen 2010) – Do funkce business development managera byl ve společnosti AutoCont jmenován Jiří Borej. Ve své pozici se zaměří především na zlepšování organizace a procesy řízení ICT u zákazníků.

Obchodním ředitelem AutoContu pro eGovernment se stává Zdeněk Dutý

Praha (červenec 2011) – V červenci letošního roku posílil tým AutoContu pan Zdeněk Dutý (47), který zde bude zastávat funkci obchodního ředitele pro projekty e-Government.

Microsoft vyhlašoval celosvětová ocenění – za ČR bodoval AutoCont

AutoCont získal celosvětové ocenění v rámci elitní skupiny partnerů Microsoft National Systems Integrator

(Praha, 7. 6. 2011) - Společnost AutoCont byla jako jediná česká společnost oceněna v rámci elitní skupiny celosvětového programu Microsoft NSI (National Systems Integrator). Microsoft takto aktuálně vydal globální uznání významu vzájemné spolupráce pro 35 nejdůležitějších národních systémových integrátorů. AutoCont získal ocenění za implementace řešení založených na SQL a Silverlight, WPF a ASP.

AutoCont získal jako jediný více ocenění v rámci soutěže Microsoft Awards 2011

(Praha, duben 2011) – Společnost AutoCont CZ a.s. získala na 13. ročníku soutěže Microsoft Awards 2011 tři prestižní ocenění, a to v kategorii Business Productivity Online Suite (BPOS) a Microsoft Dynamic ERP. AutoCont byl rovněž oceněn „Uznáním za implementace řešení založených na SQL a Silverlight, WPF a ASP“. Jeden z projektů z této oblasti byl nominován i na Microsoft Global Awards.

AutoCont nechyběl mezi nejlepšími partnery IBM za rok 2010

(Praha, březen 2011) – V březnu se v pražském hotelu Hilton uskutečnilo každoroční vyhlašování nejlepších partnerů společnosti IBM v uplynulém roce. Stejně jako v minulých letech, byl i letos AutoCont mezi vítězi, a to v kategorii IBM Hardware a software.

AutoCont již desátou sezónu podporuje Národní divadlo

Ostrava/Praha – Společnost AutoCont výrazně přispěje k tomu, že i následující dva roky bude Národní divadlo v Praze hrát vynikající divadelní kusy v podání nejlepších herců u nás. Do roku 2012 totiž podepsala prestižní partnerství s Národním divadlem. V tomto roce tak vstupuje již do desáté sezóny jako výrazný mecenáš české kultury.

Rok 2010 byl pro AutoCont Holding ve znamení růstu tržeb a nových akvizic

(Ostrava – 10. března 2011) – Společnost AutoCont Holding a.s., která je nejvýznamnějším českým dodavatelem informačních technologií, oznámila výsledky za rok 2010. Podle předběžné účetní závěrky dosáhl AutoCont Holding v roce 2010 konsolidovaných tržeb ve výši 2,792 miliardy Kč, což znamená růst tržeb o téměř 10 % oproti roku 2009. Vzrostly jak tržby z prodeje zboží, tak především tržby z prodeje služeb. Ty dosáhly v dějinách AutoContu rekordní hodnoty 907 milionů Kč. Rok 2010 nebyl pro AutoCont Holding úspěšný jen z pohledu finálních čísel, ale také díky dvěma významným akvizicím, které v sobě nesou velký potenciál růstu i pro další roky.

AutoCont získal největší počet nominací a čtyři ocenění při předávání cen HP Partner roku 2010

(Praha, únor 2011) – Společnost AutoCont CZ a.s. byla oceněna v čtyřech oblastech ocenění HP Partner roku 2010. AutoCont získal cenu jak v oblasti TOP 3 největších partnerů HP celkově, tak byl vyhlášen největším partnerem za rok 2010 v oblastech HP divize osobních počítačů – PSG Value Partner, HP Industry Standard Servers a HP Networking.

AutoCont potvrzuje dlouhodobou pozici nejlepšího obchodního partnera Kerio

Praha (14. února 2011) – Společnost AutoCont CZ a.s., regionální centrum Praha, získala již popáté v řadě titul The Best Kerio Reseller 2010. Ocenění od společnosti Kerio Technologies, s.r.o., předního poskytovatele světově uznávaných řešení pro komunikaci a síťovou bezpečnost, získala za největší obrat za období posledních 12ti měsíců.

Slovenská společnost versity se definitivně stává součástí holdingu AutoCont

(Bratislava, 10. února 2011) – AutoCont Holding a.s. a versity a.s. oznámili 10. února 2011 definitivní dokončení transakce, kterou společně anoncovali v prosinci loňského roku.

Walter Pavliš ředitelem pro rozsáhlé projekty v komerčním sektoru

Brno (11. ledna 2011) – Novým ředitelem pro rozsáhlé projekty v komerčním sektoru se ve společnosti AutoCont CZ a.s. stal Walter Pavliš. K jeho klíčovým úkolům bude patřit především realizace projektů a rozvoj obchodních příležitostí u zákazníků působících v tomto segmentu trhu.

Miloš Houska posiluje AutoCont v oblasti eGovernment

Praha (4. ledna 2011) – Miloš Houska (53) se k 1. lednu 2011 stává členem týmu společnosti AutoCont CZ a.s., kde bude zastávat nově vytvořenou pozici Ředitele pro eGovernment projekty.