RFID brána lákadlem AutoContu na veletrhu Ampér

Brno (březen 2017) – AutoCont se společně s technologickým partnerem společností Advantech zúčastnil březnového veletrhu Ampér v Brně. Návštěvníkům nabídli jedinečnou možnost projít RFID branou a vyzkoušet si tak Industry 4.0 na vlastní kůži.

Ve dnech 21. - 24. 3. 2017 se na brněnském výstavišti uskutečnil 25. Mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení AMPÉR 2017. Veletrh navštívilo 43 800 návštěvníků, kteří zhlédli expozice 600 firem z 22 zemí.

AutoCont se zde se svými řešeními připravenými na Industry 4.0 prezentoval společně se společností Advantech. Ta je předním světovým dodavatelem inovativních modulárních automatizačních systémů a řešení. Hlavním tahákem byla RFID brána, díky které se návštěvníkům naskytla možnost vyzkoušet si, jak fungují technologie určené pro Industry 4.0.

„Příchozí si na stánku mohli na RFID tiskárně vytisknout tag s vlastními nacionále a ten potom přečíst pomocí RFID antény a čtečky. Informace přiřazené k tagu se jim následně zobrazily na velkém monitoru,“ komentuje vystavovanou technologii Petra Fuchsíková, vedoucí oddělení pro Industry 4.0 společnosti AutoCont CZ a.s. a dodává: „Návštěvnost na stánku byla nad očekávání vysoká. Návštěvníkům byli k dispozici vždy minimálně čtyři odborníci z řad AutoContu a Advantechu, kteří byli připraveni zodpovědět veškeré dotazy z oblasti průmyslové automatizace, IoT, Industry 4.0 a RFID technologie.“

Krátké video z 26. ročníku veletrhu Ampér 2017

Informace o řešeních AutoContu připravených na Industry 4.0 naleznete ZDE.