Firemní IT pro 60 uživatelů za 4 dny

(Ostrava, červen 2015) – Díky společnosti AutoCont a její cloudové infrastruktuře AC CLOUD se povedlo velmi rychle vybudovat IT infrastrukturu nově vzniklé společnosti Asental Land a současně minimalizovat náklady na provoz IT.

Jedním z hlavních úkolů, které musela nová společnost Asental Land řešit, bylo vybudování IT infrastruktury od základů, prakticky na „zelené louce”. Nová IT infrastruktura musela být uvedena do provozu velice rychle. Pro společnost byla důležitá také minimalizace nákladů na obsluhu a správu IT, a proto preferovali řešení, kdy nemusí budovat vlastní IT oddělení, ale budou využívat IT jako službu, která jim poskytne vše potřebné.

Asental Land zaujala zejména široká paleta cloudových možností AutoContu doplněná o řadu dalších služeb, které chtěli využít. Důležité bylo, že AutoCont nenabídl pouze provozování serverové infrastruktury v cloudu, ale ucelené řešení, jež splnilo představy zákazníka o moderním firemním IT. Mohl tak začít využívat IT infrastrukturu a aplikace jako službu a převést většinu starostí s provozem a správou IT na poskytovatele.

Všechny nejdůležitější komponenty IT infrastruktury pro 60 uživatelů společnosti Asental Land byly implementovány během necelého týdne, což se zdá na první pohled téměř nereálné.

„Díky AC CLOUDU jsme mohli začít využívat infrastrukturu IT a firemní aplikace v řádu několika dnů,” potvrdil Petr Soukup, poradce pro IT strategii, Asental Land, s. r. o. AutoCont poskytl maximální úroveň podpory včetně nadstandardních konzultací, aby mohl na platformě AC CLOUD spustit vše potřebné co nejdříve.

Podrobnosti naleznete v případové studii zde.