AutoCont získal nejvíce ocenění v Microsoft Awards 2012 – bodoval ve třech kategoriích ze sedmi

Praha (29. března 2012) – Společnost AutoCont CZ a.s. získala ve 14. ročníku soutěže Microsoft Awards nejvíce ocenění mezi všemi Microsoft partnery, a to ve třech kategoriích ze sedmi.

AutoCont bodoval ve dvou cloud kategoriích a jedné z oblastí Microsoft Dynamics. Odborné hodnotící komise letos vybíraly vítěze a finalisty ze 71 přihlášených řešení. Oceněny byly zejména projekty s vysokou mírou inovace, s důrazem na vyčíslení konkrétních úspor nákladů, případně zefektivnění firemních procesů.

Dlouhodobě do profesionálně navrhovaných a prováděných projektů založených na technologiích Microsoft investujeme ve velké míře, o čemž svědčí i 19 firemních odborných kompetencí v programu Microsoft Partner Network. Množství ocenění od Microsoftu si proto velmi vážíme, dokladuje stávajícím i potenciálním zákazníkům naše reálné schopnosti dodávat inovativní projekty v oblasti implementace infrastrukturních řešení, podnikových informačních systémů i veřejných cloud služeb,“ říká k získaným oceněním Miloslav Záleský, ředitel pro prodejní podporu a partnerskou politiku skupiny AutoCont v CZ a SK.

AutoCont získal ocenění v těchto kategoriích:

• Veřejné cloudové služby Microsoft – ocenění Winner: „Microsoft Office 365 přinesl Miss Princess of the World úspory i nové možnosti“
  • Privátní cloud a správa infrastruktury – ocenění Finalist: „Technologické centrum města Břeclav“
  • Microsoft Dynamics ERP – ocenění Finalist: „Díky systému AC ProFOND pro neziskové organizace může Člověk v tísni pomáhat efektivněji“

Organizaci, která zabezpečuje mezinárodní soutěž Miss Princess of the World přineslo námi navržené řešení založené na Office 365, výrazně efektivnější a rychlejší komunikaci a opravdu významné úspory ve statisících Kč ročně v několika oblastech – v čase na organizaci, v nákladech na cestování a na telefonování. Zkvalitnění výběru finalistek mezinárodní soutěže přispělo řešení pro textovou, hlasovou a videokomunikaci Lync Online, ředitelé národních kol soutěže získali uživatelské účty přímo na Exchange Online, což vyřešilo historické problémy s doručováním pošty v některých zemích. SharePoint Online zase pomohl vyřešit výměnu dokumentů i zasílání rozměrných fotografií,“ uvádí Patrik Šolc, vedoucí oddělení prodeje hostovaných služeb společnosti AutoCont CZ. ¨

Jedním z hlavních požadavků projektu Technologické centrum města Břeclav bylo minimalizovat množství použitých technologií a zjednodušit správu IT. Proto jsme v rámci inovované informační strategie úřadu navrhli virtualizaci v prostředí Windows Server 2008 s technologií Hyper-V a nástroje pro automatizovanou správu serverů a desktopů System Center Essentials 2010 včetně komplexního zálohování pomoci Data Protector Manager. Toto řešení splnilo zadání a nabídlo komfort správy jednotného prostředí od jednoho dodavatele,“ hodnotí Radomír Bortlík, obchodní manažer společnosti AutoCont CZ.

Nezisková organizace Člověk v tísni může pomocí řešení AC ProFOND pomáhat profesionálněji. Tedy rychleji, efektivněji, na více místech a s menší režií. Po implementaci AC ProFOND mohou pracovníci ČVT na misích lépe kontrolovat čerpání projektových i zdrojových rozpočtů, a to i když jsou týdny offline, pracovníkům na ústředí odpadla spousta časově náročné kontrolní práce díky kvalitní synchronizaci centrální databáze s lokálními,“ doplňuje Pavel Šindelář, ředitel divize Podnikové aplikace a služby společnosti AutoCont CZ.