Společnost RWE Česká republika zdokonalila své řízení projektů

Praha (leden 2013) – AutoCont CZ implementoval ve společnosti RWE Česká republika systém Microsoft Project Server 2010, platformu pro podporu řízení projektů a řízení porfolia projektů.

Tým Enterprise Project Management společnosti AutoCont úspěšně dokončil projekt zavedení systému Microsoft Project Server 2010 ve skupině RWE. Systém je nasazen současně ve společnosti RWE Česká republika a RWE Interní služby. Zabezpečuje řízení portfolia projektů a podporu řízení projektů, sdílení klíčových informací o projektech, řízení zdrojů a manažerský reporting.

Architektura systému je postavena na produktech Microsoft Project Server 2010 a SharePoint Server 2010. Uživatelům na projektech umožňuje přístup z interního i externího prostředí a je postavená jako architektura s vysokou dostupností. Implementace v RWE patří svým rozsahem mezi nejvýznamnější nasazení Microsoft Project Serveru v ČR.

V rámci dodávky byla zajištěna jak technologická část, tak i konzultační práce v oblasti procesů portfolio managementu a project managementu.„Implementací MS Project Serveru jsme podpořili procesy v oblasti řízení portfolia projektového řízení a řízení projektů. Nasazení tohoto nástroje je pro RWE dalším krokem na cestě ke zlepšování projektové kultury,“ říká Petr Zimanzl, manager oddělení Project Management společnosti RWE Česká republika.